Szeretettel köszöntelek a Konyhatündérek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhatündérek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhatündérek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhatündérek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhatündérek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhatündérek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhatündérek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhatündérek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Oroszkrém:
10 tojás sárgáját 6 kanál cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 2 dl tejet, majd gőz felett állandóan kevergetve pár perc alatt besűrítjük.
Feloldunk 1 cs. zselatint 1,5 dl vízben, felforrósítjuk, és ezt is hozzákeverjük. Hozzáadunk még 2 cs. vaníliacukrot (ezt akkor szoktam hozzáadni,mikor már hűl). Kihűlésig még tovább verjük. Felverünk fél liter tejszínt habbá, és amikor a tojáskrém egészen langyosra hűlt, könnyedén belekeverjük a habot.
A piskótalapokat meglocsoljuk rummal, vagy rumaromával, megszórjuk mazsolával és rákenjük a krémet, ezt megismételjük az összes piskótalappal, így állítjuk össze a tortát.
Piskóta:
7 tojás, 35 dkg kristálycukor, 28 dkg liszt, fél tasak sütőpor, 14 evőkanál víz.
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéből a cukor negyedével habot verünk. A sárgájához hozzákeverjük a többi cukrot, és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a vizet. A habot belekeverjük a sárga masszába, és kerek alakú formában elosztva 4 lapot sütünk. Amikor kihűltek a lapok, kettévágjuk őket. Egy tortához 4 lapunk lesz.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!